Шеснаеста трибина „Ваљевски гимназијалци“

Драги ваљевски гимназијалци,
Поштовани пријатељи Ваљевске гимназије,
Најављујемо 16. онлајн трибину „Ваљевски гимназијалци“: 
Гост трибине је позоришни редитељ – Мирослав Трифуновић Ћиша.
Разговор води Бранко Антонић.
Трибина ће се одржати у четвртак, 04.02.2021. године у 19 часова.
Линкови за праћење трибине су:

zoom:  https://us02web.zoom.us/j/84128281567
yuotube (livestream): https://youtu.be/-t9qapD8lwE

Мирослав Трифуновић Ћиша, дипломирани позоришни редитељ. Дипломирао у класи професора Мирослава Беловића и асистента Николе Јефтића. Дипломска представа Галеб Антона Павловича Чехова, одиграна у Атељеу 212 у Београду… Ваљевску гимназију завршио 1978, природно-математички смер. Разредни старешина Стамен Иванов.
Рођен у Мионици, где је завршио основну школу, али и покренуо своје прво позориште Театар Хомо Луденс – победник на тада престижном међународном фестивалу БРАМС у Београду и многим другим… Радио у више позоришних пројеката у Београду, Новом Саду, Крагујевцу, Шапцу, Требињу, али најдужи период живота и рада посветио раду у ваљевском Градском позоришту Абрашевић и Драмском студију Ваљевске гимназије. Сеобе, Просјачка опера, Корени, Друштво мртвих песника, Електра, Магбет, Тикве, Милева Ајнштајн, Развојни пут Боре Шнајдера, Лептирица, само су део од више од 150 режираних представа…

Паралелно и посвећено се бави педагошким радом. Више од 100 даровитих младих људи је завршило престижне уметничке академије и данас раде као аутори бројних уметничких остварења на филму и позоришту, било као глумци, редитељи, драматурзи, продуценти, монтажери, камермани. Синови Стефан и Богдан су такође дипломирани глумци и остварују све упечатљивије успехе, а година пред њима је година оправдано великих очекивања у филмовима чије премијере долазе на међународним и домаћим фестивалима. Унуци Коста и Вук су посебан понос.


Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s