Деветнаеста трибина „Ваљевски гимназијалци“

Драги ваљевски гимназијалци,
Поштовани пријатељи Ваљевске гимназије,

Најављујемо 19. онлајн трибину „Ваљевски гимназијалци“. 
Гост трибине је др Виктор Розгић – експерт за машинско учење. Разговор води: професор Радиша Ковачевић
Трибина ће се одржати у четвртак, 08.04.2021. године у 19 часова.

Линкови за праћење трибине су:

Zoom.ushttps://us02web.zoom.us/j/81263904925?pwd=SXV3bHZGWWY0NXVHRGFSbDl4dU5rdz09
YouTube:https://youtu.be/kbRvaGApDn0

Виктор Розгић је рођен 1977. године у Ваљеву где је учио у специјализовано-математичком одељењу Ваљевске гимназије и такмичио се успешно у областима математике и физике. Завршио је Електротехнички факултет у Београду на смеру аутоматског управљања након чега је провео две године на магистарским студијама на ЕТФ-у и као асистент на Факултету организационих наука.
Виктор је завршио докторске студије 2011. године на University of Southern California на тему примене машинског учења на препознавању активности и интерпретацију понашања људи. У периоду 2011-2017. радио је у Raytheon BBN Technologies на ДАРПА и ИАРПА пројектима препознавања емоција и индикатора стреса у говору и изразу лица, догађаја у видео снимцима, и водио истраживања на идентификацији аномалија у мрежном саобраћају, детекције узрочно-последичних релација из вести у медијима и тржишних показатеља, и развоја “вештачке интелигенције” која би заменила истраживаче на проблемима машинског учења. Од 2017. године Виктор ради у Amazon Alexa на препознавању догађаја из аудио сигнала (Alexa Guard) и води рад на препознавању емоција и тона говора и развој модела агностичких на утицај демографских фактора (Амазон Хало). Поред редовног учешћа на конференцијама у домену анализе говора и машинског учења, 2019. Виктор је презентовао истраживање на детекцији емоција на РеМАРС-у. Виктор је аутор/коаутор 30+ радова, 10+ патената, и ментор на 10+ пројеката студената постдипломских студија у Amazon Alexa.
Виктор живи у Бостону са супругом Мирјаном која предаје математику на University of Massachusetts, синовима Луком (12) и Леом (8). Не тако често, али увек изузетно радо, посећује Ваљево где му живе родитељи Ружица и Сретен.


Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s