Осамнаеста трибина „Ваљевски гимназијалци“

Драги ваљевски гимназијалци,
Поштовани пријатељи Ваљевске гимназије,

Најављујемо 18. онлајн трибину „Ваљевски гимназијалци“: 
Гост трибине је микробиолог и менаџер – др Иван Остојић. Разговор води: Мирослав Миловановић.
Трибина ће се одржати у четвртак, 25.3.2021. године у 19 часова.
Линкови за праћење трибине су:
Zoom:  https://us02web.zoom.us/j/85623331563?pwd=N3U1cGNjVnoydW9aVHhqdU5TVGc5Zz09
Youtube: https://youtu.be/6tg4Unj3YSw

Иван Остојић је рођен 1981. у Ваљеву. Након Ваљевске гимназије 2000. године уписује студије Молекуларне биологије и физиологију на Биолошком факултету Универзитета у Београду, које завршава 2004. као најбољи студент Биолошког факултета. У мају 2005. уписује докторат из Молекуларне биологије у Швајцарској на Fridrih Miser Институту (најбоље рангиран светски институт који је резултат колаборације фармацеутске индустрије (Новартис) и Универзитета (Универзитет у Базелу). Докторира на пролеће 2010. са највишим почастима (Summa cum Laude) уз пар радова у водећим светским часописима у области природних наука (PNAS – Proceedings of National Academy of Science).

Упоредо са докторским студијама 2008. уписује и Мастер студије из менаџмента, економије и технолошких иновација на ЕТХ у Цириху. Завршава Мастер из економије као топ 10% у својој генерацији на ЕТХ у Цириху.

Године 2011. почиње да ради у McKinsey & Company. После 6 година напредовања изабран за партнера у McKinsey-у. Тренутно је на водећим позицијама у McKinsey-у: а) Глобално води McKinsey’s Technology Council – где са водећим технолошким компанијама данашњице евалуира утицај нових технологија на раст и економију б) Глобално води McKinsey Leap (сектор за грађење нових технолошких бизниса) у здравственом сектору б) Води McKinsey сектор за иновације у Европи, Блиском Истоку и Африци. Ради са водећим светским компанијама, инвеститорима и јавним организацијама у пољу иновација, нових технологија и здравства. Редовно објављује извештаје, чланке и говори у штампи и на водећим конференцијама.


Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s