Дванаеста трибина „Ваљевски гимназијалци“

Драги ваљевски гимназијалци,
Поштовани пријатељи Ваљевске гимназије,
Најављујемо 12. Трибину „Ваљевски гимназијалци“: Гост трибине је проф. др Бранко Глишић – Princeton Univesity (USA). Разговор води др Војислав Андрић. 
Трибина ће се одржати у четвртак, 10.12.2020. године у 19 часова.
Линкови за праћење трибине су: zoom (meeting): https://us02web.zoom.us/j/88963243639

youtube (livestream):  https://youtu.be/7ImNvAn8fZM

Бранко Глишић је рођен у Ваљеву 1969. године. Основну школу „Сестре Илић“ и Ваљевску гимназију завршио је у родном граду. Дипломирао је на два факултета Универзитета у Београду – Грађевинском факултету (1994)  и Математичком факултету (1996).
Докторску дисертацију одбранио је на Одељењу за грађевинарство, Швајцарског савезног института за технологију у Лозани (EPFL) , 2000. године.

Научну, педагошку и инжењерску делатност реализује на Универзитету Принстон (САД), који је један од најугледнијих америчких и престижних светских универзитета.

Фокус истраживања проф. др Бранка Глишића је на напредним технологијама очитавања, универзалним SHM методама, анализи и управљању подацима, те прогностици и теорији доношења одлука; паметне кинетичке, расположиве и прилагодљиве структуре; холистичка анализа … 

Домен примене његових мултидисциплинарних знања су бетонске, челичне и зидане конструкције: мостови, зграде, цевоводи, обалске заштите и историјске зграде, споменици и локалитети.

Истраживање др Глишића укључује дуготрајне и дистрибуиране оптичке сензоре (FOS), 2-D сензорске листове на основу електронике великих површина (LAE), 3-D технике сензирања на основу радио-фреквенцијских тагова (RF-тагова), сензоре на проводним полимерима и радару који продире у земљу (GPR); нумеричке, аналитичке и технике без модела засноване на структурној анализи и машинском учењу за структурну и материјалну идентификацију, карактеризацију необичних понашања и предвиђање структурних перформанси; документација, интеграција и визуелизација помоћу виртуелних обилазака, моделирања информација и проширене стварности (VT / IM / AR).
Извршни одбор
Одбора за обележавање 150  година Ваљевске гимназије


Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s